Propolis v medu - Pleva
• prémiový český med nejvyšší kvality
• výjimečně lahodná a harmonická chuť
• oceněno jako Regionální potravina 2020
• zpracováno šetrnou metodou pro zachování všech přírodních vlastností
Propolis v medu - Vzhůru do boje s přírodní silou!
„Propolisem včelky pečlivě čistí a dezinfikují svůj úl od nejrůznějších nečistot a potenciálních škodlivin – cokoli, co by mohlo představovat zdroj nákazy nebo ohrožení pro včelí společenstvo, zkrátka důkladně zatmelí touto jedinečnou pryskyřičnou hmotou s mimořádně bohatým a komplexním složením. Právě díky této úžasné látce včely přežily miliony let evoluce až do dnešních dní jako jeden z nejúspěšnějších druhů na planetě. V tomto speciálním medu s propolisem najdete pečlivě odměřenou příměs 0,5 % propolisu, která dodává produktu jeho charakteristické vlastnosti. Víte proč máme na krabičce vyobrazen majestátní kaštan? Není to náhoda – právě na kaštanových stromech včelky sbírají největší množství a nejkvalitnější propolis, který následně využívají pro ochranu svého domova."
Hrdý nositel ocenění Regionální potravina Královéhradeckého kraje za rok 2020
100% kvalitní český včelí med z lokálních zdrojů
U všech našich prémiových medů mimořádně dbáme na to, aby byly zpracovány v té nejvyšší možné kvalitě a během celého výrobního procesu a zpracování nikdy nebyly zahřívány na teplotu vyšší než 40 °C. Díky tomuto šetrnému přístupu si zachovávají všechny cenné enzymy, vitamíny a další bioaktivní látky, což je také důvod, proč jsou všechny naše medy naprosto vhodné pro RAW stravu a výživové směry zaměřené na přírodní, nezahřívané potraviny. Kromě nekompromisní kvality se u našich medů také důsledně soustředíme na to, aby měly výhradně český původ. Jedním z hlavních důvodů, proč nabízíme a propagujeme český med je vědecky podložený fakt, že pro naše tělo je výrazně vhodnější a zdravější konzumovat potraviny, které pocházejí z oblasti, ve které žijeme – obsahují totiž látky, na které je náš organismus přirozeně adaptován.
Propolis je harmonicky začleněn v pastovaném medu
Pro všechny naše specializované medy s příměsí používáme jako základ pastovaný med. Pastování medu je sofistikovaný technologický postup mechanického promíchávání v přesně stanovených intervalech, při němž med získává jemnou, hedvábnou kašovitou konzistenci. Takto zpracovaný med již dále nekrystalizuje, svou příjemnou a lahodnou konzistenci si zachovává dlouhodobě a mimořádně dobře se s ním pracuje v kuchyni - zůstává měkký, snadno se nabírá lžičkou, je dokonale roztíratelný na pečivo a přitom elegantně nestéká jako tekutý med.
U našich speciálních medů s příměsí pak využíváme technologii pastování také z toho zásadního důvodu, že krémová konzistence efektivně zamezuje nežádoucímu oddělování příměsi od medu a zajišťuje rovnoměrné rozložení aktivních látek. V případě, že k mírnému oddělení přece jen dojde (to se týká hlavně kakaových bobů, které mají přirozenou tendenci vyplouvat vzhůru díky rozdílné hustotě), pastovaný med lze velmi snadno a rychle promíchat zpět do homogenní struktury bez jakéhokoliv poškození jeho kvality.
Vzhledem k nařízení Evropského parlamentu a Rady evropského společenství č. 1924/2006 o výživových a zdravotních tvrzeních při označování potravin nesmíme u tohoto přírodního produktu uvádět žádné další informace a zdravotní tvrzení týkající se léčivých účinků (více podrobných informací naleznete v příslušné legislativě). O konkrétních tradičních i vědecky zkoumaných účincích propolisu si proto, prosíme, přečtěte v externích důvěryhodných zdrojích na internetu nebo v odborné literatuře.
Složení
český pastovaný med, přírodní včelí propolis (0,5%)