Používáme Cookies

Kliknutím na Přijmout vše udělujete souhlas s používáním cookies k zajištění správného zobrazování a chování webových stránek, k analýze návštěvnosti a k cílení reklam. Své předvolby lze změnit v nastavení cookies.

Přijmout vše

Měření kvality včelího medu

Rozdíl mezi poctivým českým medem a pančovaným je do očí bijící i pro naprosté laiky, a to nejen v jeho chuti, která je u pančovaných výrobků velice často ovlivněna ředěním medu různými druhy laciných sirupů, aby ve výsledku mohli prodávat 0,5 kila za 40 korun, ale i v jeho konzistenci.

Pro včelaře je jedním z nejzákladnějších ukazatelů kvality daného medu jeho krystalizace, což záleží na poměru dvou hlavních cukrů (glukózy a fruktózy) v něm obsažených. ... zobrazit více

Vážený zákazníku,
bohužel nastavená pravidla filtru neumožňují zobrazení žádného produktu. Může to být také tím, že někteří dodavatelé nemají zadané parametry u výrobku uvedeny a z tohoto důvodu je filtr nedokáže zobrazit, ikdyž vaše zadání splňují. Doporučujeme ve filtru ponechat je nezbytně nutné parametry.


Produkty 1 až 24 z 9

U řady pančovaných „medů“ krystalizace vůbec nenastává, což je způsobeno přimícháním sacharidů, med má hrubou texturu a na povrchu se obvykle tvoří pěna.

Pro výrobu včelího medu s požadovanými vlastnostmi je třeba důkladného dozoru určitých faktorů, jako je jeho teplota, vodivost, či správná hustota. Pro zjištění všech těchto údajů Vám jistě pomohou námi nabízené výrobky, které v této sekci uvádíme.

Nahoru