Vážení zákazníci, s radostí oznamujeme, že náš e-shop má od 13. 5. nového provozovatele. Více informací v našem vyjádření. Jsme připraveni a těšíme se na vaše objednávky.

Zkrystalizování včelího medu

Krystalizace je při jev, při kterém se med mění v krystalky. Krystalizace je přírodní jev, který zaručuje pravost medu. Krystalizace není na škodu. Díky krystalizaci nám med vydrží mnoho let bez ztráty kvality.

Doba krystalizace závisí vždy na typu medu. V první fáze se zakalí. Následně ztuhne v tvrdou hmotu. Při teplotách nad 25 °C a nižších jak 5 °C, krystalizace téměř neprobíhá. Krystalizací med neztrácí na své kvalitě.

Lesní med většinou nekrystalizuje. Pokud dochází k jeho krystalizaci je to tím, že obsahuje pyl květin z pravidla květů lesních plodin jako jsou maliny, lesní jahody, apod. Zkrystalizovaný med je možné rozehřát zpět do tekutého stavu, anebo lze využít také pastování medu.

Včelí med
Kategorie blogu
Nahoru

Používáme Cookies

Kliknutím na Přijmout vše udělujete souhlas s používáním cookies k zajištění správného zobrazování a chování webových stránek, k analýze návštěvnosti a k cílení reklam. Své předvolby lze změnit v nastavení cookies.

Přijmout vše