Používáme Cookies

Kliknutím na Přijmout vše udělujete souhlas s používáním cookies k zajištění správného zobrazování a chování webových stránek, k analýze návštěvnosti a k cílení reklam. Své předvolby lze změnit v nastavení cookies.

Přijmout vše
Vážení zákazníci, z důvodu stěhování skladu budou objednávky vyřizovány se zpožděním cca 7 dní.
Děkujeme vám za pochopení a doufáme, že nám zachováte přízeň.

Tekutý med

Ztekucování medu je proces, při kterém se zkrystalizovaný med, mění zpět na tekutý. Ztekucování medu znamená uvedení medu z tuhé (zkrystalizované) formy do formy tekuté. Rozehřívání se provádí:

  • ve vodní lázni
  • horkým vzduchem

Při rozehřívání je nezbytné dodržovat jistá pravidla, aby nedošlo k jeho poškození. Nesmí se:

  • rozehřívat dlouhou dobu
  • rozehřívání nesmí překročit teplotu 50 °C
  • rovnoměrné rozehřívání obsahu

Mikrovlnou troubou dojde ke zničení medu. Poznámka: Pokud pijete čaj a sladíte medem, dávejte jej do něj po zchladnutí čaje na cca 50 °C .

Tekuté medy
Zkapalňování tuhého medu
Kategorie blogu
Nahoru