Ztekucování včelího medu

Jedna z vlastností medu je krystalizace. Občas je nutné med ztekutit. Je však důležité dbát při tomto procesu na správnou teplotu. Příliš vysoké teploty med znehodnotí. Jestliže teplota medu při rozehřívání přesáhne 50°C, zničí se v medu hodnotné a zdraví prospěšné látky.

V naší nabídce najdete ztekucovací komory na nádoby s medem, ztekucovací komory na sudy. Ty jsou vybaveny topným tělesem a ventilátorem, který slouží k efektivnějšímu rozvádění tepla uvnitř komory. Termostat chrání med před přehřátím a udržuje stálou teplotu v komoře. Digitální termostat je volně nastavitelný.

Na ztekucování medu je možné také zakoupit pás nebo elektrické spirály různých průměrů. Ty jsou vhodné zejména pro dekrystalizaci medu v nádobách a sklenicích, ale jsou vhodné i pro použití do potravinářských konví.