Jak zpracovat zkrystalizovaný med?

Krystalizace medu je přirozený jev. Vhodnější je však med po vytvoření zkrystalizovat uměle. Zabráníme tak oddělení tekuté vrstvy s větším množstvím vody, která může začít kvasit. Tomu se dá nejlépe předejít pastováním. Vzniká tím hmota, která je jemná, krystalická. Má konzistenci pasty, snadno se maže a svou strukturu při skladování nemění.

Existují dva způsoby pastování. První metodou je zpracování velmi krystalizovaného medu, který se rozemele. Druhá metoda je založena na řízení krystalizace tekutého medu. Musíme vytvořit podmínky pro co nejrychlejší vytvoření velkého počtu malých krystalů.

Nabízíme hranoly na pastování medu ve tvaru čtverce nebo trojúhelníku. Hranoly jsou dřevěné, hygienicky ošetřené a připevněné na nerezové tyči. V nabídce najdete i ruční nerezový pastovač nebo spirálu na pastování medu.