Zařízení pro pastování medu - 150 - 200 l - automat bez ohřevu

Zařízení k pastování medu o objemu 200 l. Toto profesionální pastovací zařízení je vybaveno sofistikovaným míchadlem s časovým spínačem, což umožňuje plně automatický proces pastování podle předem nastavených časových intervalů. Díky tomu je celý proces pastování bezstarostný a nevyžaduje neustálou přítomnost včelaře.
Výkon míchadla 1100 W, 380V.
Automatická regulace s přesným časováním pro dokonalý výsledek.

TOTO PASTOVACÍ ZAŘÍZENÍ JE BEZ OHŘEVU - URČENO VÝHRADNĚ PRO PASTOVÁNÍ.
Čerstvý med po vytočení z plástů je krásně čirý a průhledný. Nicméně po určitém časovém období přirozeně zkrystalizuje, což je naprosto normální proces u kvalitního medu. Ideální teplota pro optimální krystalizaci je 16-18 °C. Je důležité vědět, že při vyšších teplotách krystalizace probíhá výrazně pomaleji a vznikající krystaly jsou větší, což může negativně ovlivnit konzistenci finálního produktu.

Při zahřátí nad teplotu 40 °C med opět ztekutí a krystaly se postupně rozpouštějí. Naše pastovací zařízení je navrženo tak, aby umožňovalo pozvolnou a kontrolovanou krystalizaci, díky které med získá ideální pastovitou konzistenci, velmi podobnou té, jakou mají oblíbené čokoládové krémy pro děti. Tento sofistikovaný proces zahrnuje pravidelné cyklické provzdušňování a pečlivě načasované míchání po dobu několika dní, dokud med nedosáhne požadované pastové konzistence. Provzdušňování probíhá automaticky během procesu míchání. Samotné míchání se provádí několikrát denně, vždy po dobu přibližně 10 až 15 minut. Pastování je ve své podstatě proces systematického rozmělňování krystalků medu, který pokračuje až do okamžiku, kdy med dosáhne dokonalé pastové konzistence.

Moderní řídící jednotka pastovadla je přednastavená výrobcem a plně automaticky řídí veškerou činnost míchadla. Optimální nastavení intervalů pastování je již předprogramováno výrobcem na interval 15 minut aktivního míchání následovaný 1 hodinou klidové pauzy. Celkový počet pastovacích cyklů závisí na celkovém čase, který si pro proces pastování zvolíte.
Proces funguje tak, že pastovadlo 15 minut aktivně pracuje, kdy se míchadlo plynule otáčí, a následně vždy 1 hodinu odpočívá a nevykonává žádnou činnost. Tímto způsobem je docíleno optimálního napastování medu s dokonalou konzistencí. Pro lepší představu, například při nastavení 24 hodinového cyklu proběhne celkem 20 cyklů, kdy motor aktivně pastuje po 15 minutách, a mezi nimi je vloženo 19 cyklů přestávek, každá po dobu 1 hodiny. Upozorňujeme, že pokud si zakoupíte pastovadlo s integrovaným ohřevem, získáte možnost vypnout hodinový čekací interval a můžete pastovadlo využít i pro efektivní ztekucování zkrystalizovaného medu.