Zásilky pro vás budeme expedovat do 14:00 dne 19.12. Všechny objednávky přijaté po tomto datu pro vás vyexpedujeme po novém roce 5.1.2026. Děkujeme Vám za další rok, kdy jsme byli součástí vaší včelařské rodiny. Velmi si toho vážíme! Ať k Vám o Vánocích doletí jen ty nejlepší zprávy a Nový rok je medový! Ze srdce přejeme krásné svátky.

Měření kvality včelího medu

Rozdíl mezi poctivým českým medem a pančovaným je do očí bijící i pro naprosté laiky, a to nejen v jeho chuti, která je u pančovaných výrobků velice často ovlivněna ředěním medu různými druhy laciných sirupů, aby ve výsledku mohli prodávat 0,5 kila za 40 korun, ale i v jeho konzistenci.

Pro včelaře je jedním z nejzákladnějších ukazatelů kvality daného medu jeho krystalizace, což záleží na poměru dvou hlavních cukrů (glukózy a fruktózy) v něm obsažených. ... zobrazit více

Vážený zákazníku,
bohužel nastavená pravidla filtru neumožňují zobrazení žádného produktu. Může to být také tím, že někteří dodavatelé nemají zadané parametry u výrobku uvedeny a z tohoto důvodu je filtr nedokáže zobrazit, ikdyž vaše zadání splňují. Doporučujeme ve filtru ponechat je nezbytně nutné parametry.


Produkty 1 až 19 z 19

U řady pančovaných „medů“ krystalizace vůbec nenastává, což je způsobeno přimícháním sacharidů, med má hrubou texturu a na povrchu se obvykle tvoří pěna.

Pro výrobu včelího medu s požadovanými vlastnostmi je třeba důkladného dozoru určitých faktorů, jako je jeho teplota, vodivost, či správná hustota. Pro zjištění všech těchto údajů Vám jistě pomohou námi nabízené výrobky, které v této sekci uvádíme.

Nahoru