Elektrická spirála na ztekucování medu slouží pro ztekucování (dekrystalizace) medu v nádobách a sklenicí s medem. Průměr 17,5 cm je vhodný na ztekucování medu v potravinářských konví. Spirála se ohřívá na teplotu maximálně 50 stupňů Celsia, tedy nedochází ke snížení výživných hodnot medu. Spirála na ztekucování medu není vhodná do plastových nádob, nebo nádob, které neodolávají teplotám nad 50 stupňů Celsia – nádoby na med jsou odolnější, tedy použití je vhodné. Hloubka ponoru je cca 60 cm.

Postup rozehřívání medu

Spirálu položíte na zkrystalizovaný med a zapnete ji. Spirála na ztekucování medu musí být kolmo k podlaze. Po několika desítkách minut se spirála ponoří do medu. Spirálu nechte ponořenou v medu do úplného rozehřátí. V průběhu rozehřívání medu jej občas promíchejte vhodným nástrojem. Spirála by měla být po celý proces ponořená. Dbejte maximální výše ponoru spirály, označeném na spirále na ztekucování medu. Napájení spirály na ztekucování medu je 230 V, výkon 50 W. Průměr spirály je max. 17,5 cm.

Doporučená minimální údržba spirály na ztekucování medu

Před každou údržbou odpojte napájení spirály na ztekucování medu. Po vychladnutí omyjte spirálu teplou vodou do úplného odstranění zbytků medu. Spirálu na ztekucování medu skladujte na suchém a čistém místě. Před použitím ji opět omyjte. Nepoužívejte drsné a agresivní čisticí prostředky.